Gemi Yakıtlarında H2S Testi

Gemi Yakıtlarında H2S Testi

EUROLAB laboratuvarları, Seta H2S Analizörlerini ve IP-570 (ASTM D-7621) test yöntemini kullanarak küresel bazda H2S içeriği için deniz bunkeri yakıtı ve rafineri yağı besleme stoklarını test eder ve daha güvenli depolama ve taşıma için önemli yakıt hidrojen sülfit verileri sağlar.

Sığınaklardaki H2S için milyonda 2 parça (2 ppm) sınırı, Temmuz 2012'de ISO-8217: 2010 kapsamında yürürlüğe girmiştir. IP-570 test metodu, akaryakıttaki H2S'nin belirlenmesi için ISO-8217'de izin verilen tek test metodudur.

IP-570 kullanılarak artık akaryakıtlardaki H2S içeriğinin test edilmesi, tehlikeli H2S gazının potansiyel salınımını tahmin etmek için gelişmiş bir yetenek sağlar. Elde edilen test verileri, kargonun H2S süpürücü kimyasal katkı maddeleri ile işlenmesi, rafineriler, yakıt karıştırıcılar, depolama terminalleri ve deniz yakıtı yakıt tedarikçileri için avantaj sağlayarak H2S'in daha doğru kontrolüne izin verebilir.

Deniz akaryakıtındaki hidrojen sülfür, çalışanların güvenliği ve işletme altyapısı için ciddi tehlike oluşturabilir, bu da depolama tanklarının ve bunker yakıt kargolarının üst alanlarda tehlikeli, aşındırıcı ve potansiyel olarak ölümcül konsantrasyonlar oluşturur.

Artık yakıt yakıtı yağındaki hidrojen sülfit içeriğinin ölçülmesi, yakıt yakıtının gemi motorlarında ve araç içi yakıt depolama sistemlerinde ciddi korozyona neden olma potansiyelini, pahalı onarımlara ve gemi arızalarına yol açabilecek sorunları belirlemeye yardımcı olur. Bunker yakıtındaki hidrojen sülfit ayrıca rafineriler, karıştırıcılar, kara kaynaklı dökme yakıt depolama tankları ve yakıt boru hatları için bir korozyon ve güvenlik tehlikesi oluşturur.

H2S test ve tedavi uzmanlığı:

Hidrojen Sülfit Yönetimi (H2S)
Kargo Katkı Maddesi Arıtımı
ISO 8217 Bunker Yakıt Testleri
Petrol Kargo Kontrolü

Deniz bunker yakıt kargoları nakliye sırasında buhar alanında tehlikeli seviyelerde H2S üretebileceğinden, H2S konsantrasyonunun ölçümü çok önemlidir. H2S gazı depolanan bunker yakıtından daha yüksek depolama sıcaklıkları, ajite edilmiş hareketler, biyolojik ve kimyasal ayrışma ve daha uzun depolama süresi gibi çeşitli faktörlerden evrimleşebilir.

EUROLAB, yakıt arıtma ve dağıtım tedarik zinciri boyunca ve dünyadaki akaryakıt müşterileri için IP-570 (ASTM D-7621) testini gerçekleştiriyor. Bir kargonun H2S içeriğini azaltmak için eylem önerilirse, EUROLAB, yakıtlarda H2S'nin etkili kimyasal katkı işlemini sağlamak için global olarak çalışır.

Copyright © 2019 EUROLAB, bir TÜRCERT Teknik Kontrol ve Belgelendirme A.Ş. markasıdır. Her Hakkı Saklıdır.
WhatsApp